Néhány információ a saját járgányról


Amióta az 1998-as autókiállításon megláttam az új Peugeot-ot rögtön beleszerettem, az egyéni, fantasztikusan szép forma rögtön rabul ejtett. Azóta ha megláttam egy 206-ost az utcán, mindig utána fordultam (pont olyan voltam, mint a Peugeot 206 reklámok szereplői), hogy Feri barátomat idézzem krónikus birtoklási vágyam volt. Így esett, hogy feladva elveimet kölcsönből vettem egy 206-os.

A járgány egy 3 ajtós, ezüst-metál Peugeot 206 1.4 présence, 2001. decemberben vettem Vác-on, 1999. augusztusában lett üzembe helyezve. 1360 ccm, 75 LE amelyhez 950 kg tömeg társul, minden 13 kilóra jut 1 LE, azért az nem rossz. Hozzám 24e km-re került, az előző gazdája láthatólag kímélte, semmi karcolás, törés nem volt rajta, én is jó gazdája leszek.

A december nagy havazásnak és a téli úton folyamatosan tapasztalat enyhe megúszásos-csúszkálós érzésnek köszönhetően rákerült 4 téli gumi, így azért már sokkal jobban viselkedik, ezt főleg a havas-latyakos úton lehet érezni. Vettem rá egy Autolok 2000 kormányzárat, remélem tényleg olyan jó, mint ahogy mondják.

update:
Végül eljött az ideje, amikor is eladósorba kerül a sárkány. Nagyon jól szolgált, soha nem hagyott cserben és még kényelmes is, de ennyi év után arra gondoltam, valami más autót is ki kéne próbálni. Ha nem jön be, még mindig vehetek egy másik 206-ost :D Remélem jó kezekbe kerül, és a leendő új gazdája is jó fog bánni vele. Megérdemelné.

Vissza a Bunny's Peugeot 206 nyitólapjára


Utolsó módosítás: 2008-05-23
© Bunny