Eladó a járgány


Eljött az ideje, amikor is eladósorba kerül a járgány. Nagyon jól szolgált, soha nem hagyott cserben és még kényelmes is, de ennyi év után arra gondoltam, valami mást is ki kéne próbálni. Ha nem jön be, még mindig vehetek egy másik 206-ost :)

A jármű egy 3 ajtós, ezüst-metál Peugeot 206 1.4 présence, 2001. decemberben vettem Vác-on, 1999. augusztusában lett üzembe helyezve. 1360 ccm, 75 LE amelyhez 950 kg tömeg társul. Hozzám 24e km-re került, az előző első gazdája láthatólag kímélte, semmi karcolás, törés nem volt rajta.

Az autóval baleset, koccanás de még meghúzás sem történt, egy sérülése volt csupán, amikor egy ág ráesett az autó elejére olyan szerencsétlenül, hogy megrepedt a szélvédő és az egyik első lámpa, valamint a motorháztető is horpadt. Szerencsére az önkormányzat biztosítása álta a javítást, úgyhogy gyári szervízben, eredeti új alkatrészekkel, gyári festékkel lett minden kijavítva és cserélve, így végülis csak jól jártam vele.
A zárszerkezetet megpróbálták egyszer feltörni, ami nem sikerült mert beletört a szerszám, emiatt az ajtók csak távirányítóval nyithatóak. Ez számomra pont jókor jött, mert biztonsági okokból le akartam dugóztatni a zárat. Ha egy autótolvaj ismét próbálkozni akar, láthatja már másnak is beletört a 'bicskája', és mellesleg a beletört szerszám miatt tényleg lehetetlen feltörni ezen a módon. Azóta meg sem próbálták :)

Jelenleg valahol 93.000km körül jár az órája, és ez garantáltan ennyi, mint ahogy garantáltan nem volt céges autó, nem volt összetörve majd abból eladásra kipofozva, és még sorolhatnám a szokásos használtautós buktatókat. Mivel kimondottan utálom a füstöt, az autóban soha nem dohányoztak, és eléggé figyeltem arra is, hogy se koszos ruhában se kajával, itallal ne üljön be senki. Emiatt a kárpit is újszerű állapotban van.

Motorikusan soha semmi gond nem volt vele, jellemzően városon kívül használtam elég keveset, inkább hétvégi autóként, ezért van benne ennyire kevés kilométer is. Időszakos szervízekre mindig el lett hordva, ha pedig valami apróság elromlott azt azonnal javíttatam.

Az eladási árban benne foglaltatik 4+1 pótkerék nyári garnitúra, és 4+1 pótkerék téli garnitúra gumi is.

Remélem jó kezekbe kerül, és a leendő új gazdája is jó fog bánni vele.

Az autót felraktam a használtautó -ra is, ez a lapja. Itt van ár, elérhetőség is.

Vissza a Bunny's Peugeot 206 nyitólapjára


Utolsó módosítás: 2008-05-23
© Bunny